Nalagam

GENESIS PLUS KPP 20, kotel na pelete


Prodajna cena:
3 702,70 €
Spletna cena:
2 379,00 €

Artikel je v akciji!

Zaloga

Na zalogi

Izdelek

Ident: 07-205300

Tehnični podatki

Kotel na pelete Genesis Plus KPP 20 kW sestoji iz dveh delov. Prvi del sestavljajo gorilnik, krmilnik in toplotni izmenjevalec. Drugi del pa vključuje zalogovnik za pelete s podajalnikom. Toplotni izmenjevalec kotla Genesis Plus KPP je narejen iz kotlovske pločevine P265GH, debeline 5 mm. Izmenjevalec s pokrovom je pritrjen na ohišje kotla prek pritrdišč, ki so med seboj primerno oddaljena in upoštevajo toplotno raztezanje izmenjevalca pri obremenitvi. Gorilnik je pritrjen na spodnja vrata, ki omogočajo dostop do posode za pepel in izgorevalne komore kotla. Vrata so izolirana z izolacijo odporno na visoke temperature. Učinkovita oddaja energije je mogoča zaradi spiral, ki omogočajo ponovno vrnitev plinov v kanale kotla. Konvekcijski kanali za obračanje so nameščeni tako, da je njihovo čiščenje izvedljivo skozi zgornja čistilna vrata, ki se nahajajo na vrhu kotla. Zaščita kotla je narejena iz prašno barvane jeklene pločevine pritrjene na celotno ohišje. Izolacijo kotla sestavlja mineralna volna, ki zmanjšuje toplotne izgube v okolico.

Gorilnik je nameščen na sprednji strani kotla, spodnja vrata. Polž (podajalnik), ventilator, vžigalnik in rešetka so sestavni deli gorilnika. Peleti padejo v gorilnik in na polža, ki jih nato podaja proti ognjišču, kjer se vnamejo. Vžig pelet je avtomatiziran. Avtomatski vžigalnik zagotavlja manjšo porabo pelet (posebaj v poletnem času, ko kotel uporabljamo samo za segrevanje sanitarne vode) in je uporabniku bolj prijazen (udobje delovanja kotla). Pepel, ki nastane ob gorenju se pomika preko ognjišča zaradi nove količine pelet, ki so potisnjene na to območje s pomočjo polža. Med uporabo je gibljiva cev, ki povezuje zalogovnik pelet z gorilcem prazna. Rešitev odpravlja nevarnost požara v primeru udara ognja iz nasprotne smeri - iz gorilca proti zalogovniku pelet.

Podatkovni list:
http://www.e-stacuna.si/slike_artiklov/ogrevanje/GALMET GENESIS PLUS KPP/Podatkovni listi/podatkovni_list_Galmet_Genesis_Plus_KPP20_kotel_na_pelete Fiche_32704_SL_e.pdf

Cevni priključek ("):
5/4
globina_A_mm:
1090.00mm
premer dimne odprtine fi_mm:
160
višina_C_mm:
970.00
širina_B_mm:
667.00mm

Priporočamo tudi

14%
Na zalogi
103,70 €
82,96 €
14%
Na zalogi
169,58 €
135,66 €
Do odprodaje zaloge
1 281,00 €
1 216,95 €