Nalagam

KIDDE 29HD - 10let, detektor dima


Prodajna cena:
13,42 €
Spletna cena:
12,08 €

Zaloga

Na zalogi

Izdelek

Ident: 00 47871078936

Tehnični podatki

Kidde 29HD detektor dima je kvalitetna naprava, ki zaznava prisotnost dima. Detektor dima Kidde vas že ob nizki koncentraciji dima z močnim akustičnim signalom opozori na nastanek požara. Izdelku so priloženi ustrezni baterijski vložki (9V baterija)! Detektor ima 10 letno življenjsko dobo.
Vsi detektorji dima so sestavljeni iz osnovnih delov:
– senzorja, ki zazna dim
– zelo glasnega električnega zvonca, ki opozori ali zbudi ljudi.
Fotoelektrični detektor dima uporablja svetlobo na način, da sta znotraj detektorja dima vir svetlobe in senzor nameščena pravokotno eden na drugega. V normalnih razmerah na detektor svetlobe ne pada nič svetlobe iz svetlobnega vira. Ko se v senzorju pojavi dim, ta ukloni – razprši svetlobo iz svetlobnega vira tako, da pada tudi na senzor in ta sproži detektor.
Detektor dima Kidde 29HD ima poleg funkcionalnosti detektorja dima vgrajeno še funkcijo začasnega utišanja detektorja. Ta funkcija nam pride prav v prostorih, kjer je možnost lažnih alarmov večja in kjer predpostavljamo, da lahko pride do kontroliranega uhajanja dima (npr. kuhinje ali dnevne sobe, kjer se uporablja odprt kamin ipd.). S pritiskom na gumb začasno onemogočimo piskanje detektorja.
Prostor za baterijo v detektorju Kidde 29HD je konstruiran tako, da je nemogoče pritrditi detektor na nosilec na stropu brez vstavljene baterije. S tem preprečimo, da bi ob montaži pozabili v detektor priključiti baterije.
Detektor dima Kidde 29HD ima CE certifikat EN 14604:2005 v skladu z direktivo 89/106/EEC, ki se v Evropski uniji uporablja za gradbene proizvode. Ta direktiva se uporablja za vse izdelke, ki so izdelani za trajno vgradnjo v gradbene objekte visoke in nizke gradnje (certifikat št. 0786-CPD-20733). Poleg tega ima certifikat VdS, da izdelek ustreza standardu EN 14604:2005, številka certifikata je G206007. Oba certifikat je izdala VdS Schadenverhütung GmbH (št. priglašenega organa 0786).
Tehnični podatki:

priključitvena napetost: 9V DC
detektor dima je možno začasno utišati
jakost zvoka: >85 dB na 3 m razdalje
življenska doba baterije >12 mesecev
temperatura: od 0°C do 40°C
vlaga: do 93% RH, brez kondenzacije ali zmrzovanja
CE in EN14604 certifikat
življenska doba izdelka 10 let
detektor zapiska, ko je baterija izpraznjena
Garancij: 5 let

Priporočamo tudi