Nalagam

kotel PYROGAS 28, uplinjvalni z lambda sondo


Prodajna cena:
4 158,98 €
Spletna cena:
3 951,03 €

Zaloga

Na zalogi

Izdelek

Ident: PYROGAS28

Tehnični podatki

MODRATHERM PYROGAS uplinjevalni kotel za kurjenje lesne biomase in briketov 20, 26, 28, 37, 45 so jekleni toplovodni kotli za uplinjevanje lesa in lesnih briketov z visokim izkoristkom za ogrevanje stavb. Opremljeni so z varnostnim izmenjevalnikom toplote v primeru pregretja. Izpolnjujejo pogoje EcoDesign, razred 5, standard EN 303.5, ter slovenske pogoje za nepovratna sredstva EKOSKLAD-a.

INTELIGENTNI ELEKTRONSKI KRMILNIK AK5000 z Lambda sondo LSU 4.9, Belimo servomotorji in sesalnim ventilatorjem EBM-Papst nadzira proces izgorevanja ter zagotavlja optimalne pogoje delovanja v vseh vremenskih razmerah. Dovod primarnega in sekundarnega zraka v izgorevalno komoro je nadzorovan samodejno preko funkcije PID, ki nastavljeno temperaturo kotlovske vode nadzoruje z gladkim krmiljenjem števila vrtljajev ventilatorja. Glavne funkcije elektronskega krmilnika kotla AK5000: prepoznavanje porabe goriva, možnost nadgradnje programske opreme, nadzor več ogrevalnih krogov, vremenska kompenzacija (ekvitermična regulacija) centralnega ogrevanja, vklop zunanjega kotla po porabi goriva, spremljanje kotla prek računalnika oz. prenosnika, kotel je mogoče povezati z domačim omrežjem, daljinsko krmiljenje kotla prek Etherneta / spletnega strežnika, možnost dodatne razširitve vhodov termometra in relejskih izhodov.

OGNJEVARNA ZGOREVALNA KOMORA LACFIRE 1800/20 SiC z dodatkom silicijevega karbida zaradi svoje robustnosti in strukture zagotavlja visoko toplotno kapaciteto in toplotno stabilnost, dolgo življenjsko dobo in enostavno zamenjavo najbolj toplotno izpostavljenih delov, ne glede na druge, s čimer prispeva k nižjim stroškom pri dolgoročnem vzdrževanju. Tako dobljeni lesni plin izgoreva v komori pri temperaturi več kot 1200?C in s tem zagotavlja 91% neposredno učinkovitost kotla.

MASIVNA LITOŽELEZNA REŠETKA
je opremljena z akumulacijskimi vložki LACFIRE, ki zagotavljajo trajno žarenje goriva do popolne izgorelosti in kasnejše padanje drobnega pepela v ločeno posodo. Ta zasnova omogoča zbiranje pepela iz kotla med polnim obratovanjem. Vse površine vodnega izmenjevalca v območju žerjavice, na rešetki, so zaščitene z opeko v obliki šamota, prav tako tudi izgorevalna komora. Ta rešitev omogoča najboljše sproščanje vnetljivega plina iz lesa in ščiti kotel pred neposrednim stikom žerjavice s površino vodnega izmenjevalnika, kar podajšuje življenjsko dobo kotla. Ločeno sekundarno zgorevanje pepela in turbulatorji za zaviranje dimnih plinov znatno zmanjšajo tveganje vrtinčenja pepela in delež pepela v dimnih plinih, ki pada v ločeno posodo in ne v zgorevalno komoro.

OGNJEVARNA ZGOREVALNA KOMORA LACFIRE 1800/20 SiC z dodatkom silicijevega karbida zaradi svoje robustnosti in strukture zagotavlja visoko toplotno kapaciteto in toplotno stabilnost, dolgo življenjsko dobo in enostavno
zamenjavo najbolj toplotno izpostavljenih delov, ne glede na druge, s čimer prispeva k nižjim stroškom pri dolgoročnem vzdrževanju. Tako dobljeni lesni plin izgoreva v komori pri temperaturi več kot 1200?C in s tem zagotavlja 91% neposredno učinkovitost kotla.

MODRATHERM PYROGAS 20, 26, 28, 37, 45 so jekleni toplovodni kotli za uplinjevanje lesa in lesnih briketov z visokim izkoristkom za ogrevanje stavb. Opremljeni so z varnostnim izmenjevalnikom toplote v primeru
pregretja.

Izpolnjujejo pogoje EcoDesign, razred 5, standard EN 303.5, ter slovenske pogoje za nepovratna sredstva EKOSKLAD-a.

Dolžina drv:
560
globina_A_mm:
1200.00mm
izkoristek_%:
91
Moč(kw):
32.00
premer dimne odprtine fi_mm:
152
višina_C_mm:
1260.00
širina_B_mm:
530.00mm

Priporočamo tudi