Nalagam

Aerauliqa QR280E centralna prezračevalna naprava 256m3/h z avtomatskim bypasom in entalpijskim izmenjevalcem


Prodajna cena:
2 499,78 €
Spletna cena:
2 199,81 €

Artikel je v akciji!

Zaloga

Na zalogi

Izdelek

Ident: 004341

Tehnični podatki

Aerauliqa QR280E centralna prezračevalna naprava z avtomatskim bypasom in entalpijskim izmenjevalcem

Centralna prezračevalna naprava je namenjena za neprekinjenemo prezračevanje prostorov. Osnovna funkcija rekuperacijske prezračevalne naprave je prenos toplotne energije iz toplega izhodnega zraka na sveži vhodni zrak pozimi. Obvod dovoda zraka (bypass) rekuperacijski napravi omogoča večjo učinkovitost delovanja v prehodnih sezonah (spomladi/jeseni) in poleti v nočnem času. Prezračevanje z rekuperacijo toplote omogoča izmenjavo zraka v bivalnih prostorih ob znatnem zmanjšanju toplotnih izgub in povečanju energetske učinkovitosti stavbe.
Enostaven sistem za vsak prostor zagotavlja pravilno prezračevanje - hitro črpanje povečane ravni vlage ali onesnaženega zraka.
Entalpijskega toplotni izmenjevalec, pozimi vrača vlago iz odpadnega v čist dovodni zrak, s čimer preprečimo suh zrak v prostoru. Prenos vlage deluje po principu higroskopnosti polnila v lamelah, zato poteka prenos vlage nazaj v prostor le v hladnih dneh, v vročih dneh, ko je zunaj bolj toplo kot v objektu, pa prostore rahlo razvlažimo. Toplotni izmenjevalec omogoča visoko entalpijo toplote in vlage. Zmanjšuje padce tlaka. Protimikrobna polimerna membrana, odporna na bakterije, zaustavlja razvoj plesni in kontaminacijo zraka, ter blokira vonjave.
Predhodno ogrevanje / ohlajanje svežega zraka zmanjša potrebo po dodatnem ogrevanju oz. klimatizaciji. EC krtačni motorji bistveno zmanjšajo porabo električne energije.
Čiščenje je enostavno. Pravilno vzdrževani filtri zagotavljajo nizko porabo energije, tiho delovanje in učinkovito delovanje naprave.

premer_D_mm:
125.00
Pretok zraka m3_h:
256

Priporočamo tudi